GRATIS LEVERING vanaf €50 aankoop | 3 tot 4 werkdagen  Meer informatie ›

Het merk Kiabi en de winkels

Wie zijn wij?

Kiabi is een Modemerk met kleine prijzen, opgericht in 1978 in Frankrijk, en sinds 2000 aanwezig op het Web.

Al bijna 40 jaar heeft KIABI de ambitie om haar klanten trendy modeartikelen te bieden, die voor iedereen toegankelijk zijn dankzij lage prijzen en een grote keuze aan kwaliteitskleding.

KIABI beschikt over 500 winkels en online winkels wereldwijd, en is marktleider in kleding voor het hele gezin: Dameskleding, Herenkleding, Kinderkleding. Babykleding, maar ook Positiekleding, Grote maten of Lingerie.


Wat doet Kiabi voor duurzame ontwikkeling?

Bij Kiabi zorgen onze "Duurzame ontwikkelings"-acties ervoor dat wij ons dagelijks verbeteren in:

- Het ontwerp van de producten
- Het ontwerp van de gebouwen
- Het beheer van de grondstoffen
- De bescherming van het milieu
- Verantwoorde inkoop
- Welzijn op het werk

Het ontwerp van de producten:
Wij analyseren het textiel, controleren de maatregelen en de kwaliteit van onze producten, die door onze stylisten zijn ontworpen. Wij bestuderen hun levensduur om verpakkingen en productie-afval zoveel mogelijk te beperken.

Het ontwerp van de gebouwen:
Momenteel vernieuwen wij de elektrische installaties (verlichting en verwarming) van onze winkels. Ook installeren wij een computergestuurde controle van deze installaties om het energieverbruik te beperken.

Het beheer van de grondstoffen:
De grondstoffen van de aarde zijn beperkt: wij werken eraan om onze uitgaven voor energie te verminderen en onze afstanden voor bevoorrading te beperken door het vestigen van nieuwe magazijnen in de buurt van onze winkels.

De bescherming van het milieu:
Wij recyclen ons afval bij elke vestiging: winkel, magazijn, hoofdkantoor. Om het gebruik van kartonnen dozen te vermijden, verpakken wij sinds 1995 de goederen vanuit de magazijnen naar de winkels in vouwdozen, die oneindig herbruikbaar zijn. Sinds maart 2016 geven wij in de winkels geen gratis plastic tasjes meer, en verkopen wij herbruikbare tassen zonder winstmarge.

Verantwoorde inkoop:
Wij bouwen aan duurzame relaties met onze leveranciers. Momenteel duren deze relaties gemiddeld 7,5 jaar. Bij 100% van de rechtstreekse leveranciers vindt jaarlijks een audit plaats t.a.v. de arbeidsomstandigheden, de naleving van de mensenrechten, het voorkomen van corruptie en de bescherming van het milieu in de fabrieken.

Welzijn op het werk:
Kiabi is een bedrijf waar het goed werken is, en het staat genoteerd in de top van "Great Place to work". Meer dan 700 medewerkers hebben meegedaan aan het programma tijdens de week van de "Duurzame ontwikkeling" en de week van de "Gezondheid" in 2015.


Heb je een vraag? Stuur ons dan een e-mail

Stel een vraag aan de community


Dankzij de Toky Woky kan je advies aan de community vragen in plaats van een verkoper